top of page

su 08. tammik.

|

Kalliosali

Armain kuoleman ajatus @Arkkityypit – Sosiaalisuus

Tuuli Lindeberg & Marianna Henriksson perform Armain Kuoleman Ajatus as a part of Arkkityypit event series.

Tickets are not on sale
See other events
Armain kuoleman ajatus @Arkkityypit – Sosiaalisuus
Armain kuoleman ajatus @Arkkityypit – Sosiaalisuus

Time & Location

08. tammik. 2023 klo 18.00 – 09. tammik. 2023 klo 20.00

Kalliosali, Pengerkatu 11, 00530 Helsinki, Finland

About the event

sosiaalisuus ja yhteys toisiin yhdistää rakastajaa, narria ja orpoa, ja kaikkia muitakin. Sosiaalisuus-arkkityyppien seurassa ollaan hajalla ja haastetaan musiikin vakavuutta ja sen rajoittunutta kuvaa rakkaudesta.

Orpo-ohjelmassa ollaan rikki taiteen äärellä. Kuullaan surumusiikkia: lamentoja ja tombeauita ja Kuutti Lavonen kertoo kuvin ja sanoin rikkinäisyydestä taiteessa.

Rakastaja-ohjelmassa testaillaan, voiko esitystaiteen rakkaus olla inklusiivista ja miten pääsee irti perinteisten rakkaustarinanormien otteesta vai pääseekö. Kokeillaan, voiko hellyyttä esittää ilman erotiikkaa ja erotiikkaa ilman pahennusta.

Narri kysyy, kuka on kenen narri, kuka pitää ketä narrinaan ja mihin narri nykykulttuurissa tarttuisi, jos narrien ammattikunta olisi vielä voimissaan. Narriohjelmassa pidämme tottumuksia narrina samalla kun tottumukset ja ns. hyvän maun rajat auttamatta pitävät meitä narrinaan. Nähtäväksi jää, rikotaanko tarpeettomia rajoituksia vai hyvän maun rajoja.

lisätietoa: https://www.arkkityypit.com/keikat/sosiaalisuus/

Arkkityypit-sosiaalisuus Elina Häyrynen tanssi Tero Hytönen, tanssi Kuutti Lavonen, orvon kuvitus Iiris Laisi, runot Jaakko Uljas, visualisointi Annika Pirnes, visualisointi Jani Sunnarborg, tanssi ja fagotti Tuuli Lindeberg, laulu Hanna Haapamäki, nokkahuilu ja traverso Anthony Marini, viulu Louna Hosia, viola da gamba, sello ja saha Kaisamaija Uljas, luuttu Eero Palviainen, luuttu Marianna Henriksson, cembalo Ville Virtanen, valot

Musiikkia: Morley, Dowland, Schildt, Räsänen, Bach, Tessier, Rameau, Hume, Purcell, Eccles, Campion, Castaldi, Telemann, Vivaldi, Lully, Murcia, Schmelzer ja toisinto pohjanmaalta.

Arkkityypit on taiteilijakollektiivi sekä konserttisarja, jonka konsertit perustuvat C. G. Jungin arkkityyppeihin. Konserttisarja aloittaa Arkkityypit-kollektiivin kolmivuotisen tutkielman taiteentekemisen sosioekologisesta kestävyydestä. Projektin kukin osa pureutuu barokkimusiikin, kuva- ja näyttämötaiteen keinoin yhteistyössä ympäristötieteen ja psykologian asiantuntijoiden kanssa eri kestävyysteemoihin.

Share this event

Event Info: Events
bottom of page